ORÖ: a roma gyermekek miatt voltunk jelen Jourová biztos látogatásán

Az Országos Roma Önkormányzat szerint nem a kormány, hanem az ő képviselőik voltak jelen abban a bagi iskolában, amelyet Vera Jourová igazságügyért, fogyasztóvédelemért és esélyegyenlőségért felelős uniós biztos meglátogatott a múlt héten.

Az önkormányzat ezt azt követően közölte pénteken az MTI-vel, hogy a Lidové Noviny című konzervatív cseh napilap pénteki számában arról írt, kellemetlen meglepetést jelentett a biztosnak, hogy múlt heti magyarországi látogatása idején a magyar kormány emberei, meghívása nélkül, akkor is követték, amikor Bag községben nem hivatalos találkozója volt a Bagázs civil szervezet tagjaival.

Az ORÖ szerint jelenlétüket az igazolja, hogy a biztos látogatása egy olyan intézményben történt, ahol nagy számban tanítanak roma gyermekeket.

A cseh lap "Jourovát +figyelték+ Orbán emberei" című írásában így idézi a biztost: "szárazon közölték, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériumától vannak, és szó nélkül Jourová széke mellé tolták saját székeiket". Jourová megjegyezte: a találkozó tényét a magyar hivatalokkal, még Balog Zoltánnal, az emberi erőforrások miniszterével, Orbán Viktor bizalmasával sem közölte. "Balog emberei mégis megjelentek Bagon" - fűzte hozzá.