Így rendelt magának nőket Berlusconi a bunga-bunga partikra

A pénteki olasz újságokban Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő évekkel ezelőtti telefonbeszélgetéseinek szövege olvasható arról, miként rendelt magának nőket az elhíresült bunga-bunga partikra.

A 2008-2009-ben rögzített telefonbeszélgetésekben Berlusconi (az akkori miniszterelnök) fiatal lányokat "rendelt" magának Gianpaolo Tarantini vállalkozótól. Tarantini annak idején rendszeresen "szállította" a nőket a Berlusconi római palotájában és Milánóhoz közeli villájában rendezett partikra.

A beszélgetésekben Silvio Berlusconi kislányoknak nevezte a hozzá küldött különböző nemzetiségű (olasz, brazil) és különböző életkorú nőket, hangsúlyozva, hogy a fiatalabbakat kedveli. Ugyanakkor abszurd sajtótámadásnak minősítette, hogy kiskorúakkal kezdene.

Silvio Berlusconi azt is elmesélte, hogy az éjjel háromig tartó partik után fájt a háta és fáradtan érkezett meg a másnapi kormányülésre. Hangsúlyozta, hogy segítségével a lányok televíziós vagy politikai karrierben reménykedhettek.

A bunga-bunga partik első részleteit a Berlusconihoz szintén Tarantini által küldött nő, Patrizia D'Addario fedte fel, aki a miniszterelnökkel töltött éjszakáról a sajtónak és az olasz hatóságoknak is beszámolt. Gianpaolo Tarantini ellen jelenleg bírósági per folyik prostitúciós hálózat irányításának vádjával.

Az olasz sajtó azzal egy időben közölte a nyolc évvel ezelőtti felvételeket, hogy Berlusconinak lejár a 2013-ban adócsalás miatt kiszabott büntetése. A volt miniszterelnök pénteken utolsó alkalommal végzett közmunkát a Milánóhoz közeli Cesano Boscone idősek otthonában, ahol tavaly május 9-től dolgozott. Hétfőtől Berlusconi visszanyeri eddig korlátozott mozgásszabadságát is, és elhagyhatja arcorei villáját.

A bunga-bunga partik egyik - akkor 17 éves - résztvevője, a Szívtipró Rubyként ismert lány ügyében május 10-én kezdődik az újabb per az olasz semmítőszéken. Ebben az ügyben Berlusconit, fiatalkorú prostitúcióra való kényszerítése és hivatali hatalommal való visszaélés miatt elsőfokon hét évre ítélték, majd tavaly júliusban a másodfokú bíróság felmentette. Ruby mindig tagadta, hogy Berlusconitól pénzt kapott volna. Az ügyészség szerint a nőnek Berlusconi a mai napig milliókat fizet.