Vízellátási gondok vannak Kecskeméten

A BÁCSVÍZ Zrt. II. számú vízműtelepén meghibásodott egy főnyomócső - közölte a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelemi Igazgatóság az MTI-vel csütörtökön.

A cég vezérigazgató-helyettese, Szigeti TIbor csütörtök késő este elmondta: probléma van a vízellátással Kecskeméten az emeletes házak felső szintjein, a külső városrészekben, valamint Ballószögön és Helvécián.

A csőtörés egy pincében következett be, amely azonnal megtelt vízzel, ezért ki kellett kapcsolni az elektromos ellátást. Emiatt megállt a vízbetáplálás a rendszerbe a telepről - mondta a vezérigazgató-helyettes.

A hálózatba a vízbetáplálás jelenleg az I-es számú telepről történik, amely azonban az esti terhelést nem bírja egyedül, így több helyen nincs víz - tette hozzá.

Szigeti Tibor közölte: a pincében mintegy 3500 köbméter víz folyt el, amelyet ki kell szivattyúzni, és csak utána lehet a hibát elhárítani. A normál szolgáltatás csak a reggeli órákra áll helyre.

A vezérigazgató-helyettes hangsúlyozta: ilyen komoly vízellátási probléma régen nem volt a városban.

Közölte: a város óránkénti vízfogyasztása 1200 köbméter, jelenleg azonban csak 700 köbmétert tudnak a hálózatba betáplálni. A csőtöréskor 3500-3600 köbméter vízzel, 160 centiméter magasan telt meg a II-es telep pincéje, és a víztoronyban lévő víz teljesen kiürült.