MÁV: megkezdődött a helyreállítás a Déli pályaudvar felé

Megkezdődött a Déli pályaudvarra vezető alagút bejárata melletti-feletti támfal és rézsű ideiglenes helyreállítása. A kivitelezés legkésőbb április közepéig tarthat - közölte a MÁV Zrt. kommunikációs igazgatósága az MTI megkeresésére.

Az ideiglenes helyreállítás ideális esetben három-négy hetet vesz igénybe, de az időtartamot külső körülmények is befolyásolhatják, például az időjárás alakulása, nagy mennyiségű csapadék - írták. Közleményük szerint a MÁV Zrt. a munka elvégzésére versenyeztetéssel választotta ki a megfelelő szakmai tapasztalatú és felkészültségű céget, a geotechnikai problémák megoldására szakosodott Gradex Mérnöki és Szolgáltató Kft.-t.

A vonatok jelenleg Kelenföld állomásról, a MÁV-Start Zrt. honlapján található menetrend szerint közlekednek.

Megkezdődött a helyreállítás a Déli pályaudvar előtti alagút rézsűjénél


A rézsűcsúszás és támfalomlás okainak és a munkálatok költségeinek megállapítására még folyamatban vannak a vasúttársaság belső és külső szakértői vizsgálatai, beleértve a geotechnikai és hidrológiai szakvélemények összeállítását is - írta közleményében a MÁV Zrt.

Január 25-én támfalkövek hullottak a sínekre a Déli pályaudvari vasúti alagút kelenföldi oldalán, másnap pedig a támfal is megcsúszott. A MÁV Zrt. a támfal első megcsúszásakor lezárta az alagútnál lévő egyik vágányt és átszervezte a Déli pályaudvar közlekedését, január 31-én pedig teljesen lezárta a pályaudvart.