Külső szakértők is vizsgálják az inkubátorból kiesett csecsemő esetét

Az intézmény szakemberei mellett külső szakértők is vizsgálják a debreceni Kenézy kórház egyik inkubátorából kiesett csecsemő esetét - közölte a kórház szóvivője az MTI-vel. Szentgyörgyi Jánost azután kereste meg az MTI, hogy az RTL KLub Híradója arról számolt be: kizuhant az inkubátorból egy háromnapos csecsemő a Kenézy kórházban.

A gyermek a földre esett, a feje sérült meg, de megfigyelés után már hazavihették. A szülők azt állítják, hogy hiába érdeklődtek, a kórházban nem mondták meg nekik, mi történt, ezért feljelentést tettek - közölték a hírműsorban.

"A sajnálatos eset tényszerűségét a kórház nem vitatja, ám azt, hogy miként történt, nagy valószínűséggel csak a részletes belső vizsgálat lezárultával tudhatjuk meg" - közölte az MTI érdeklődésére a kórház szóvivője.

Szentgyörgyi János hozzátette: "a kórház vezetősége az objektív és a szubjektív körülmények feltárása érdekében független, külső szakértők véleményét is meghallgatta és meg kívánja hallgatni. A teljes körű vizsgálat lezártáig nem tudunk és nem kívánunk nyilatkozni, de azt követően természetesen minden érintettet, így a sajtót is tájékoztatni fogjuk".