Lezárják a Budaörsi utat a Sasadi útnál

Lezárják a Budaörsi utat a Pannonhalmi út és a Beregszász út között szombaton 23 órától vasárnap hajnali 5 óráig a Sasadi úti gyalogos felüljáró áthelyezése miatt - tájékoztatott a Budapesti Közlekedési Központ.

Az új Budaörsi úti csomópont építése miatt a Sasadi útnál lévő gyalogos felüljárót húsz méterrel a városközpont felé helyezik át - olvasható a közleményben. Emiatt a március 7-éről 8-ára virradóra lezárják a Budaörsi utat a Pannonhalmi út és a Beregszász út között.

Azt írták: a Bozókvár utca és a Sasadi út a Budaörsi út melletti szakaszán zsákutca lesz. Tekintettel arra, hogy a Budaörsi út lezárt része helyett a környéken nem biztosítható megfelelő kapacitású terelőút, már a lezárt útszakaszhoz vezető főbb útvonalakon is helyi, csomóponti lezárásokkal terelik el a forgalmat, így a BAH-csomópontnál, a Nagyszőlős utca-Karolina út csomópontban, a Balatoni úton az Egér út előtt és az M1-M7-es autópályák bevezető útja és az Egér út elágazásánál is lezárják a Budaörsi út felé haladó forgalmi sávokat. Ezért a BKK azt kéri, hogy aki teheti, az Egér út-Andor utca-Galvani utca útvonalon közlekedjen.

Szombaton késő este és vasárnap kora reggel a gyalogosoknak a Dayka Gábor utcai gyalogoshidat ajánlják az átkelésre a Budaörsi úton, míg az éjszakai órákra kerítésekkel ideiglenes átkelőhelyet jelölnek ki számukra a lezárt Budaörsi úton.

Hozzátették: a híd sikeres átemelése után várhatóan vasárnap hajnali 5 órától nyitják meg ismét a Budaörsi utat. A felüljárót csak a korlátok szerelése után, várhatóan reggel 8 órakor adják át a gyalogosoknak, 5 és 8 óra között ismét a Dayka Gábor utcai felüljárót javasolják.

Közölték azt is, hogy a Budaörsi út lezárása miatt az arra közlekedő 88-as, a 139-es, a 150-es, a 240E, a 258A és a 272-es autóbusz szombaton 23 órától az utolsó járatindulásig, míg a 908-as, a 940-es, a 941-es és a 972-es éjszakai busz szombatról vasárnapra virradóra módosított útvonalon jár.