Fidesz: Brüsszel újra rátámadt a rezsicsökkentésre

Németh Szilárd arra reagált, hogy Magyarország ellen is kötelezettségszegési eljárást indított az Európai Bizottság, mert úgy véli, energiaszabályozása nem felel meg az EU-s jognak. A Fidesz rezsicsökkentésért felelős politikusa szerint a brüsszeli bürokraták azokat az intézkedéseket támadják, amelyek biztosítják a rezsicsökkentést.

A Fidesz szerint újabb brüsszeli támadás indult a rezsicsökkentés és annak nyertesei, a magyar családok ellen. Németh Szilárd, a kormánypárt országgyűlési képviselője ezt arra reagálva mondta szerdai budapesti sajtótájékoztatóján, hogy több európai uniós tagállam mellett Magyarország ellen is kötelezettségszegési eljárást indított az Európai Bizottság, mert úgy véli, energiaszabályozása nem felel meg az EU-s jognak.

A Fidesz rezsicsökkentésért felelős politikusa azt mondta, a brüsszeli bürokraták azokat az intézkedéseket támadják, amelyek biztosítják a rezsicsökkentést. Példaként említette a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal működési rendjével kapcsolatos uniós kritikát.

Németh Szilárd kijelentette: a rezsicsökkentés a magyar függetlenség egyik záloga, a családok megvédése kiemelt kérdés, ezért ha kell, a parlament meghozza majd a szükséges lépéseket a rezsicsökkentés védelmében. Megjegyezte, hogy a kormány is tárgyalni fogja az ügyet.

A Főgáz mérőóracseréivel kapcsolatos hírt kommentálva a politikus felidézte, az általa vezetett munkacsoport már többször figyelmeztetett, hogy valami nincs rendben a mérőórákkal, ezért örömét fejezte ki a mostani lépés miatt. Sürgette egyúttal a felelősök felkutatását, a cég felügyelőbizottsága által végzett munka átvizsgálását.

Azzal kapcsolatban, hogy az Országgyűlés kedden 30 évre titkosította a paksi erőműbővítés adatainak egy részét, a fideszes képviselő azt mondta: a titkosítás kizárólag nemzetbiztonsági, műszaki és esetleges üzleti kérdésekre vonatkozik.