Andrea Bocelli novemberben visszatér Magyarországra

A világhírű tenor november 22-én, a Papp László Budapest Sportarénában lesz újra hallható - áll a szervezőknek az MTI-hez eljutatott közleményében.

A koncerten Bocelli népszerű klasszikus operarészleteket, ismert olasz és adventi dalokat, illetve popalbumainak számait fogja előadni. A tenort kísérő magyar szimfonikus zenekart és kórust Marcello Rota vezényli.

Az 1958-ban, egy Pisához közeli faluban született Andrea Bocelli örökletes zöldhályog-betegséggel jött világra, majd egy baleset következtében 12 éves korában teljesen elveszítette látását. Vigaszt a zene adott neki, sokféle hangszeren tanult, míg végül az éneklés révén világhírűvé vált. A zene mellett jogi tanulmányokat is folytatott a Pisai Egyetemen.

Il mare calmo della sera című dalával 1994-ben megnyerte a San Remó-i dalfesztivált, az operaszínpadon is debütálhatott Verdi Macbethjében, és még ezen a karácsonyon a Szent Péter téren a pápának és több tízezer hívének énekelt.

Legnagyobb slágere a Con te partiro című szám, amelynek Sarah Brightmannel közösen énekelt angol verziója Time To Say Goodbye címmel számos lemezeladási rekordot megdöntött.

Andrea Bocelli eddig több mint 80 millió eladott albummal büszkélkedhet, és szinte minden évben új popdalokat és operaáriákat tartalmazó lemezzel áll elő. 2013-ban jelent meg legutóbbi stúdióalbuma Passione címmel, amelyet még abban az évben a magyar közönségnek is bemutatott élőben - olvasható a közleményben.