A pénz most a segítség Kárpátalján

A boltokban szinte minden kapható, de a fizetések, nyugdíjak nagyon elértéktelenedtek - hívta fel a figyelmet a 180 percben a nemzetpolitikáért felelős államtitkár.

A segélyszervezetek azt kérik, akik a kárpátaljai magyaroknak segíteni szeretnének, elsősorban pénzzel tegyék ezt, mert nagyon nehéz most Kárpátaljára élelmiszert vinni. Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár a szerdai 180 percben ehhez hozzátette: miközben élelmiszert lehet vásárolni, és szinte minden kapható, a fizetések, nyugdíjak nagyon elértéktelenedtek, de még mindig olcsóbb, jobban megéri és könnyebb is ott beszerezni a szükséges dolgokat, mint idehaza.
A pénz most a segítség Kárpátalján

Potápi azt mondta, nincsenek konkrét információ arról, hogy a határon nem, vagy csak nagyon nehezen lehetne átvinni a segélyszállítmányokat. Úgy vélte, egy szervezett segélyküldést biztosan nem akadályoznának meg az ukrán hatóságok, de megígérte, intézkedni fognak, hogy a szállítmányok gyorsabban juthassanak el az érintettekhez. Megismételte ugyanakkor, hogy a pénzt a legegyszerűbb elküldeni a rászorultaknak.

Emlékeztetett arra is, a kormány a múlt héten 85 milliót különített el karitatív célra, és ezt a pénzadományt a szeretetszolgálatokon keresztül juttatja el az érintett családoknak. Hangsúlyozta azt is, a magyar kormány részéről szinte mindennap jár valaki a térségben, és folyamatos a kapcsolat a civil szervezetekkel, a KMKSZ-szel, az egyházakkal.