Kun Miklós: Lehet, hogy soha nem tudjuk meg, ki ölte meg Nyemcovot

Kun Miklós szerint lehet, hogy soha nem tudjuk meg, ki ölte meg az orosz ellenzéki politikust, de az biztos, hogy Putyinnak ez most nagyon rosszul jött. A történész Az Estében azt mondta: az orosz elnök mindent meg fog tenni, hogy kiderüljön, ki követte el a merényletet. A szakértő beszélt arról is, milyen ember volt Borisz Nyemcov.

Túlzásnak tartja Kun Miklós azokat a pletykákat, hogy esetleg szerelemféltésből ölhették meg pénteken Borisz Nyemcovot. Az Oroszország-szakértő szerint az elmúlt napokban már elhangzott minden lehetséges verzió a gyilkosságról, és mindegyiknek az ellenkezője is.

A történész szerint biztos, hogy nem az ölte meg az orosz ellenzéki politikust, aki a merényletet kitervelte. Több szakértő szerint is legkevesebb tízen működhettek közre a támadásban. Ráadásul a gyilkosságot szakrális helyen, a Kreml és a Vaszilij Blazsennij-székesegyház közelében követték el, egy olyan környéken, ahol több utcai kamera is van.

Kun Miklós szerint lehet, hogy soha nem tudjuk meg, ki ölte meg az orosz ellenzéki politikust, de az biztos, hogy Putyinnak ez most nagyon rosszul jött. A történész Az Estében azt mondta: az orosz elnök mindent meg fog tenni, hogy kiderüljön, ki követte el a merényletet. A szakértő Az Estében beszélt arról is, milyen ember volt Borisz Nyemcov.