Szombaton 129 határsértőt tartóztattak föl Csongrádban

Az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt országosan 218 embert fogtak el a rendőrök, és intézkedtek négy embercsempésszel szemben is.

Százhuszonkilenc határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök Csongrád megye déli részén szombaton – tájékoztatta a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője vasárnap. Szenti Szabolcs közölte, hogy az elfogottak közül 19-en vallották magukat koszovóinak, a többiek főként Szíriából, Afganisztánból és Pakisztánból érkeztek. A határsértők menedékkérelmet nyújtottak be, ügyükben a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal jár el.

A rendőrök intézkedtek négy embercsempésszel szemben is. Szombat reggel Mórahalmon egy magyar és egy szerb férfit fogtak el, akik hét iraki állampolgárnak nyújtottak segítséget a határ illegális átlépéshez. Este két horvát állampolgárt állítottak elő, ők három koszovói határsértőnek segítettek. Az embercsempészek ellen büntetőeljárás indult – közölte a százados. Az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt országosan 218 embert fogtak el a rendőrök.