A turisták Szombathelyen próbálhatják ki először az új járgányt

Magyarországon elsőként Szombathelyen vehetik birtokukba a turisták, és persze a helyeik is az Elliptigo elnevezésű közlekedési eszközt, mely leginkább egy nyereg nélküli biciklire hasonlít, melyet a furcsa pedál segítségével, kvázi futva lehet tekerni. Az eszközt a Tourinform irodában lehet kikölcsönözni. Szombathelyen és Vas megyében márciustól új kerékpáros túraútvonalakat is ki lehet majd próbálni.

Magyarországon először Szombathelyen lehet kipróbálni az Elliptigo elnevezésű kétkerekű járgányt, amely a futást és a kerékpározást ötvözi, s hamarosan új túraútvonalakhoz lesz kölcsönözhető a Tourinform irodában. Vas megyében ugyanis márciustól Szombathely központtal hat kerékpáros túraútvonalat hoznak létre.
Kossuth Rádió, Krónika

Koczka Tibor alpolgármester a Krónikának elmondta: olyan csomagokat ajánlanak a turistáknak, amelyekben hat nap alatt minden nap a megye más pontjára tudnak eljutni kerékpárral.

Az osztrák-magyar együttműködés keretében az egyik túraútvonal érinti a Vas-hegy mindkét határmenti oldalát. A kerékpáros turisták egyedi, vízhatlan térképekkel és prospektusokkal vághatnak neki az egyes köröknek, melyeken nemsokára képzett, biciklis idegenvezetők lesznek segítségükre Vas megyében.