Fidesz: az MSZP válaszoljon, kiket gazdagított az elcsalt pénz

A Fidesz-frakció szerint a szocialistáknak a Buda-Cash-ügyben "hárítás" helyett inkább arra kellene válaszolniuk, kiket gazdagított az elcsalt pénz.

Tóbiás József, az MSZP elnök-frakcióvezetője pénteken azonnali távozásra szólította fel a Buda-Cash-ügy miatt Matolcsy Györgyöt, a Magyar Nemzeti Bank elnökét.

A Fidesz képviselőcsoportja az MTI-hez eljuttatott reagálásában azt írta: "minden idők legnagyobb pénzügyi csalásában, a szocialista brókerbotrányban" százmilliárd forinttal károsították meg az ügyfeleket a szocialisták által támogatott és a Gyurcsány-Bajnai-kormányban kormányzati pozícióba is helyezett brókerek.

A kormánypárti frakció szerint a szocialistáknak tehát inkább arra kellene válaszolniuk, miért hagyták, hogy a Buda-Cash milliárdokat nyúljon le az emberektől, "milyen összefonódások vannak köztük és a brókercég között", továbbá mit és mióta tudtak a csalásokról. Az is kérdés - foglalta közleményébe -, hogy valójában kiket gazdagított az elcsalt pénz, "kapott-e belőle a Gyurcsány- és a Bajnai-kampánycsapat".