Tapolca: Sallee Barbara az LMP jelöltje

Sallee Barbara humánökológus, oktató, tanácsadó az LMP országgyűlési képviselőjelöltje az áprilisi időközi választáson - jelentette be a párt társelnöke pénteki tapolcai sajtótájékoztatóján.

Szél Bernadett emlékeztetett: miként a veszprémi időközi választáson, úgy a tapolcain is az a céljuk, hogy olyan alkalmas civil jelölt mögé sorakozzanak fel az ellenzéki pártok, aki a lehető legtöbb embert tudja megszólítani a választók közül. Ilyen embernek ismerték meg Sallee Barbarát, ezért őt ajánlották az ellenzéki pártoknak, de most is "kosarat kaptak" - fogalmazott.

Szél Bernadett közölte: "ettől a perctől kezdve nekünk egy feladatunk maradt: megmutatni az embereknek, hogy van egy párt Magyarországon, amelyik értük dolgozik, elutasítja a korrupciót és a kivételezés minden formáját és amelyik reális programmal könnyebbé teszi a mindennapokat".

Tapolcai választás - Sallee Barbara az LMP jelöltje


"Irányváltásra van szükség"

Az LMP társelnöke szerint irányváltásra van szükség Magyarországon, "az ország nem bírja már kifizetni egy újabb oligarchacsoport felépítését". - A kormánynak nincs válasza a valódi problémákra, a szegénység pedig egyre inkább nő - sorolta, majd megjegyezte: az LMP most is azok képviseletére vállalkozik, akik tisztességes munkával szeretnének boldogulni.

Az LMP tapolcai jelöltje, Sallee Barbara humánökológus, oktató, tanácsadó. Zalaegerszegen született, több mint 25 évet töltött Svájcban. Férjével 2007-ben költözött haza, 2010 és 2014 közt a választókerületben levő Hegymagas község független polgármestere volt. Elmondása szerint a táj- és természetvédelemért, az oktatásért, a helyi szolgáltatásokért, az életminőség javításáért és a vidék valós- és hosszú távú fejlődéséért tevékenykedik.

Az elnéptelenedést tartja a legnagyobb problémának Sallee

A térség legnagyobb problémájaként Sallee Barbara az elnéptelenedést jelölte meg. Azt mondta: "olyan országot kell teremtenünk, ahol a falvakból nem kell a városokba, a városokból Budapestre, Budapestről pedig külföldre költözni". Ezt a láncot az elején akasztaná meg, amihez véleménye szerint munkahelyteremtésre van szükség.

Veszprém megye 3-as számú (tapolcai) országgyűlési egyéni választókerületében azért kell időközi választást tartani, mert a térség tavaly áprilisban megválasztott fideszes országgyűlési képviselője, Lasztovicza Jenő januárban elhunyt. A választást április 12-én tartják meg.

A voksolás hatvan település választópolgárait érinti: szavazhatnak Ábrahámhegy, Ajka, Badacsonytomaj, Badacsonytördemic, Balatonederics, Balatonrendes, Bazsi, Bodorfa, Csabrendek, Dabronc, Gógánfa, Gyepükaján, Gyulakeszi, Halimba, Hegyesd, Hegymagas, Hetyefő, Hosztót, Kapolcs, Káptalanfa, Káptalantóti, Kékkút, Kisapáti, Kővágóörs, Lesencefalu, Lesenceistvánd, Lesencetomaj, Megyer, Mindszentkálla, Monostorapáti, Nagyvázsony, Nemesgulács, Nemeshany, Nemesvita, Nyirád, Öcs, Pula, Pusztamiske, Raposka, Révfülöp, Rigács, Salföld, Sáska, Sümeg, Sümegprága, Szentbékkálla, Szentimrefalva, Szigliget, Szőc, Taliándörögd, Tapolca, Ukk, Uzsa, Veszprémgalsa, Vigántpetend, Zalaerdőd, Zalagyömörő, Zalahaláp, Zalameggyes, Zalaszegvár választói.