NMHH: sok a káromkodás, a dohányzás és az alkoholfogyasztás a Való Világ 7-ben

A hírközlési hatóság elmarasztalta a csatornát a Való világ című műsor miatt.

Sok az úgynevezett káros viselkedésmintákat közvetítő jelenet, mint például a káromkodás, a szex, a dohányzás és az alkoholfogyasztás a Való Világ 7 valóságshow adásaiban - közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) szerdán az MTI-vel.

A műsor a román joghatóság alá tartozó RTL 2 csatornán fut.

A közlemény szerint a káromkodás szempontjából az addigi rekord a február 3-i adásban dőlt meg, ekkor ugyanis 102 alkalommal hangzott el trágár szó a műsorban.

Az egy adásban látható dohányos jelenetek száma elérhette a 48-et is (február 9-én), az alkoholfogyasztásé a 36-ot (rögtön a show indulásának másnapján), míg a szex, meztelenség bemutatása adásonként akár 10-11 esetben is előfordult (például január 4-én, 19-én, február 2-án és 5-én) - tették hozzá.

Mint írták: a kiemelt érdeklődéssel övezett televíziós műsor "barométerének" elsődleges célja, hogy a kiskorúak védelmében a hatósági vizsgálatokon túlmutató módszerekkel megragadja, valamint szemléltesse a műsorban megjelenő aggályos tartalmak és ezek nézettségi trendekkel összekötött változásait.

Az NMHH a Való Világ korábbi szériáit, valamint a TV2 Összeesküvők műsorának adásait is heti endszerességgel dokumentálta, amelynek adatai szintén elérhetőek a hatóság honlapján - tették hozzá.