Adunk nekik kétórányi boldogságot! - ígéri a banda

A rockbanda lelkesedése töretlen, ígérete pedig jottányit sem változik.

Az Edda fennállásának 40. évfordulója alkalmából fergeteges nagykoncertre készül. A zenekar terveiről, az új lemezről és a mai napig is töretlen egységről Pataky Attila és Gömöri Zsolt mesélt az M1 Ma Reggel című műsorában. Az idei, április 11-i koncert a Papp László Budapest Sportarénában 12 ezer 500 Edda-rajongóval fog dübörögni. De, ahogy a fiúk elmondták, nemcsak a koncert az, amire most nagyon készülnek, hanem az új 32. nagylemezük is, amely március közepétől már a boltok polcain lesz.

Az eltelt negyven év után a banda, amely anno Miskolcról, a budapesti zenekarokat lesöpörve, betört a zeneiparba, még most is ugyanazzal a szenvedéllyel muzsikál. "Mi boldogságot adunk, ami nagyon lényeges, ebben az eszeveszett, rohanó világban van egy kis sziget, nekünk a közösség, a közönségnek pedig mi. Adunk nekik kétórányi boldogságot, és ez az, ami mindennél többet ér" - emelte ki Gömöri Zsolt a legfontosabb tényezőt, ami miatt még most is egy emberként áll a banda a színpadon.

Ahogyan Pataky Attila mondta, az Edda Művek a jelképe annak a kemény munkának, amit ők a zenébe, az új dalok megalkotásába fektetnek. A zenekar mind a mai napig a próbaterem erejében, a sok gyakorlásban hisz. Továbbra is azt fogják vallani, hogy szenvedély nélkül nincs rockzene.