Városszerte forgalomkorlátozásokra kell számítani

Vlagyimir Putyin orosz elnök és delegációjának budapesti tartózkodása miatt a város több pontján ideiglenes forgalomkorlátozásokra kell számítani kedden egész nap.

A Terrorelhárítási Központ 19.30-ig lezárja az Országház környéki utcákat és a rakpart egy szakaszát is. Délután fél egytől négy óráig a Hősök tere, háromnegyed egytől negyed ötig a Fiumei úti sírkert környékét, 16 és 20 óra között pedig a Sándor-palota környékét is lezárják.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint déltől este 9 óráig szakaszosan és időszakosan lezárásra kell készülni egyebek mellett a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2-es terminál "E" portájánál, a 4-es és a 6-os főúton, az M0-ás autóúton, az M0-ás hídon, az M3-as és az M5-ös bevezetőjén, a Kacsóh Pongrác úti felüljárón, az Erzsébet hídon, a Margit hídon, a Lánchídon, több rakparti szakaszon, a Hősök tere, a Kossuth tér, a Sándor-palota, a Fiumei úti temető környékén és további forgalmas útszakaszokon, például az Üllői úton, a Széchenyi téren, az Andrássy úton, a Bajcsy-Zsilinszky úton és a Váci úton. A zárással érintett útszakaszokon ideiglenes megállási tilalom lép életbe.

A rendőrségi zárás miatt az M2-es metró nem áll meg a Kossuth Lajos tér metróállomáson kedden - közölte a Budapesti Közlekedési Központ hétfő este az MTI-vel.