Autós üldözés előzhette meg a karambolt, melyben két rendőr elhunyt

Egy autós üldözés közben történhetett az a baleset szombat hajnalban, amelyben életét vesztette két rendőr. A helyszínen készült képeken az látszik, hogy egy taxinak csapódott neki a rendőrautó - az ügyészség vizsgálja, hogy pontosan mi történt.

Órákig helyszíneltek a rendőrök éjszaka a 18. kerületben. Az ütközéstől a taxi eleje gyakorlatilag leszakadt, és a rendőrautó is súlyosan megrongálódott. A benne ülő törzsőrmester és őrmester a helyszínen meghalt, egy férfit a mentők életveszélyes állapotban vittek kórházba. Mivel az áldozatok rendőrök voltak, ezért a baleset körülményeit a Központi Nyomozó Főügyészség vizsgálja.

Nagy Andrea, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője elmondta: a vizsgálat ki fog terjedni a baleset összes körülményére, így arra is, hogy a balesetben érintett bármelyik fél követett-e el KRESZ szabályszegést és amennyiben igen, az összefüggésben áll-e a bekövetkezett balesettel.

A baleset részleteiről az ügyészség egyelőre nem nyilatkozik. Az ügyben későbbre ígértek tájékoztatást.

A Híradó helyszínen szerzett értesülései szerint a rendőrök kocsija éppen egy másik autót üldözött, amikor eléje kanyarodott egy harmadik jármű, amelynek nekiütközött. A rendőrautó ezután átsodródott a szemközti sávba, ahol frontálisan karambolozott egy taxival.

Az az autó, amivel a rendőrök elsőként ütköztek, nem állt meg.

Egy szemtanú ezt látta és kocsijával utánament. Egészen addig követte, amíg a másik autó meg nem állt. Ekkor kihívta a rendőröket, akik a vezetőt előállították. A Híradó úgy tudja, a férfit megszondáztatták, majd miután a szonda elszíneződött, vérvételre előállították.

A baleset helyszínén már délelőtt virágokat és mécseseket lehetett látni.