Koncertsorozat a brüsszeli Balassi Intézetben

Rohmann Ditta csellista és Boyan Vodenitcharov Belgiumban élő bolgár zongoraművész előadásával indult útjára a brüsszeli Balassi Intézetben az 1+1 Kamara Koncert Sorozat.

Az eseményt Burányi Adrienne, az intézet kulturális titkára és Charles Adriaenssen az Outhere Music zeneműkiadó igazgatója nyitotta meg. A kamarazenei koncertsorozat célja - közölték a szervezők - kettős: a szélesebb körű, új nemzetközi közönség megszólításán túl bíznak a gyümölcsöző, hosszú távú szakmai kapcsolatok kialakulásában is.

A koncertet Rohmann Ditta előadásában Bach D-dúr csellószvitje nyitotta. Ezt Schubert Arpeggione szonátája követte, majd Boyan Vodenitcharov improvizációs zongorajátéka zárta a programot.

A közönség szűnni nem akaró tapssal ünnepelte a művészek játékát, amit közös improvizációs örömzenélés követett. Az eseményen mintegy 140 fő vett részt, a közönség kilencven százaléka nem magyar volt. A koncert után a jelenlévők beszélgethettek a művészekkel és a szervezőkkel.

A sorozat az Outhere Music és a Balassi Intézet közös szervezésének eredményeként jöhetett létre, és a tervek szerint kéthavonta jelentkezik majd magas színvonalú kamarazenei koncertekkel.