Nagy hó nem jön

Hétfőn elszórtan várható kisebb havazás, délen és keleten havas eső, eső is, de a hóréteg gyarapodása már nem valószínű, a legmagasabb nappali hőmérséklet nagyrészt 1 és 5 fok között valószínű.

Vasárnap napközben és éjszaka erősen felhős vagy borult lesz az ég. A délután második felétől az ország déli felén egyre több helyen valószínű csapadék; délnyugaton a kezdeti havas esőt havazás váltja fel, a Dél-Alföldön eső, havas eső, éjszaka hó egyaránt lehet. Reggelig 5 centit meghaladó hóréteg délnyugaton valószínű, Somogy, Baranya egyes részen a friss hóréteg vastagsága a 10 cm-t is meghaladhatja. Az ország északi felén csak helyenként lehet hószállingózás, gyenge havazás.

Hétfőn napközben nyugat felől szakadozik, csökken a felhőzet, de a Tiszántúlon estig felhős marad az ég. Elszórtan várható kisebb havazás, délen és keleten havas eső, eső is, a hóréteg gyarapodása már nem valószínű. Az északi, északnyugati szél napközben megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 0 és -5 fok között alakul, az északi havas területeken lehet kissé hidegebb a hajnal. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn nagyrészt 1 és 5 fok között valószínű.