Újra szólt A Dal

A Dal második elődöntőjéből Szabó Ádám, Oláh Gergő, a Pankastic!, Ív, az Éliás Gyula Jr. feat. Fourtissimo formáció, és a – közönség jóvoltából – a New Level Empire jutott tovább a középdöntőbe.



Az est folyamán először a tíz elődöntős dalt hallottuk, mindegyik közben a nézők pontoztak mobiltelefonnal (SMS és applikáció segítségével), majd a produkciók után a zsűri mondta el véleményét és pontozta a produkciókat.

Pierrot EMeRTon-díjas zeneszerző, előadó, dalszövegíró, producer, Rákay Philip, az MTV Nonprofit Zrt. vezérigazgató-helyettese, Rúzsa Magdi énekesnő, és Csiszár Jenő, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) program-főtanácsadója (b-j), a zsűri tagjai az Eurovíziós Dalfesztivál - A Dal című televíziós show-műsor második elődöntője előtt, a hivatalos fotózáson az MTVA Kunigunda útjai gyártóbázisán 2015. január 31-én. MTI Fotó: Kovács Tamás


A második elődöntőt a Chances dala a The night indította, amely 31 pontot hozott a duónak. Őket követte a tehetségkutató versenyek sztárja, Szabó Ádám a Give Me Your Love című dallal, amely 46 ponttal elsőként juttatta tovább a fiatal énekest. A mezőny legkeményebb és legenergikusabb produkcióját, a Lőjetek fel című dalt a Leander Rising előadásában 36 ponttal jutalmazta a zsűri és a közönség. Ív produkciója és a Pankastic! dala holtversenyben 38-38 pontot kapott. Éliás Gyula Jr. a Fourtissimo formáció közreműködésével 36 ponttal juthatott tovább a középdöntőbe. Az este nagy esélyese, Dér Heni összesen 34 pontot kapott, ami kevés volt a továbbjutáshoz. A tavalyi verseny nagy kedvencei, a New Level Empire formáció Ujvári Zoltán Szilveszter "Zola" vezetésével idén sem okozott csalódást a közönségnek, akik 34 ponttal hatodikként juttatták tovább a zenekart. Oláh Gergő A tükör előtt című szerzeménye az este egyik legőszintébb és legszemélyesebb produkciójának bizonyult, amely 41 ponttal másodikként juttatta középdöntőbe az énekest. A fordulót az elbűvölő ikerpár Szécsi Saci és Böbe Our Time című dala zárta 34 ponttal.