Több helyen is káosz alakult ki az utakon a havazás miatt

Pillanatok alatt bénult meg a szlovák főváros; Pozsonyban óriási pelyhekben hullott a hó. Magyarországon eleinte eső esett, aztán intenzíven havazott. Több baleset is történt az utakon.

Pillanatok alatt megbénult a hirtelen lezúduló hótól a szlovák főváros. Akkora pelyhekben hullott a hó, hogy egymás után akadtak el az autók. Senkit sem kímélt az időjárás: autók, mentőautó és még a troli is bajba került. Ahol nem állt le a közlekedés, ott csak lépésben haladhattak az autók.

Magyarországon is volt, ahol több mint 10 centiméter friss hó esett. Sopronban a helyiek szerint nem pelyhekben, hanem inkább gombócokban hullott a hó. Délelőtt eső és havas eső váltogatta egymást, alig 1 órával később pedig már hófehér volt minden. A latyakos és csúszós utakon több baleset is volt. Ennek a busznak a mentését sűrű köd és szél is nehezítette Dobogókőnél.

A tűzoltóautó sem tudta kihúzni a félig árokba csúszott járművet, ezért egy speciális daru érkezett a kimentésére. A buszon önkormányzati dolgozók utaztak, a balesteben senki sem sérült meg.

A havazás miatt a szlovák hatóságok egy időre megtiltották a belépést Magyarországról Szlovákia területére a 7 és fél tonnánál nehezebb kamionok számára. Ez a három kamion Olaszországból indult Szlovákiába, a sofőrök szerint a rossz időjárás miatt kétszer annyi ideig tartott az út, mint máskor.

Sokan azonban nem vették figyelembe a korlátozást. Több kamion nagy sebességgel húzott el a híradó stábja mellett, pedig a tiltás már órák óta érvényben volt.