A Jobbik elkésettnek tartja a forintosítást

Elkésettnek tartja a devizahitelek forintosítását a Jobbik. Az ellenzéki párt pénteki közleményében arra hívta fel a figyelmet, hogy 2009 óta szorgalmazza a frankhitelek átváltását.

A Jobbik Rogán Antal Fidesz-frakcióvezető sajtótájékoztatójára reagálva azt írta: a svájci frank Magyar Nemzeti Bank által közzétett árfolyama a fideszes kétharmad kezdő napján (2010. május 14-én) 196,2 forint volt. A fideszes kétharmad most 256,5 forinton váltja át a hiteleket - tették hozzá.

"A Jobbik már 2011-ben 400 ezer aláírást gyűjtött össze a felvételkor érvényes árfolyamon történő forintosítás mellett" - hangsúlyozták. A közleményben azt kérdezték Rogán Antaltól, hogy aláírta-e akkor a forintosítást szorgalmazó aláírásgyűjtő ívüket, és ha nem, akkor miért nem.

A Fidesz frakcióvezetője pénteki sajtótájékoztatóján felidézte a korábbi parlamenti vitát és fényképes tablót mutatott fel azon ellenzéki képviselőkről, akik nem szavazták meg a forintosításra vonatkozó kormányzati előterjesztést.

Kifejtette: az ellenzéki pártok képviselői közül 38-an szavaztak nemmel, név szerint említette az MSZP-ből Gőgös Zoltánt, Bangóné Borbély Ildikót, Hiszékeny Dezsőt, Korózs Lajost, Molnár Zsoltot és Tóbiás Józsefet, a Jobbik képviselői közül Vona Gábort, Sneider Tamást, Mirkóczki Ádámot, Hegedűs Lorántnét, Gyöngyösi Mártont, az LMP-sek közül Schiffer Andrást, Szél Bernadettet, Schmuck Erzsébetet és Sallai R. Benedeket, a független képviselők közül pedig Varju Lászlót, Szabó Tímeát és Kónya Pétert.