A Dal: videochaten lehetett kérdezni a műsorvezetőktől

Élőben videochatelhettek péntek délután a Dal rajongói - a kérdésekre Rákay Philip és Csiszár Jenő válaszolt. Közben a színfalak mögött már javában készülnek az énekesek a szombati, második elődöntőre. Ismét 10 új dalt ismerhetnek meg a nézők.

Még a legzavarbaejtőbb észrevételeiket is megfogalmazgatták a nézők műsor hivatalos Facebook- oldalán. Egész héten érkeztek a kérdések, amelyekre két zsűritag, Rákay Philip és Csiszár Jenő válaszolt. Az élő videochat adást Tatár Csilla vezette.

„A leginkább a nézőket Farkas Jenser Balázs kiesése izgatta: nem feltétlenül értett mindenki egyet azzal, hogy ő nem jutott tovább, úgyhogy azt pedzegették, hogy vajon van-e arra lehetőség, hogy valahogy ő még visszakerüljön. Nyilvánvalóan a zsűri döntésére és a véleményekre is nagyon sokan rákérdeztek” – fogalmazott a műsorvezető.

A műsor készítői azt tapasztalják, sokan már nem is a tévén, hanem az interneten követik a válogató-műsort.

„Nagyon sokan vannak, főleg a fiatalabbak, akik sokkal inkább úgy tévéznek, hogy már különböző web 2-es vagy online felületeken is hozzászólnak, véleményezik, kommentelik a látottakat és persze kérdeznek is, jogos felvetésekkel élnek, úgyhogy ebből most szeretnénk hagyományt csinálni” – mondta Rákay Philip.

Közben megkezdődtek a második elődöntő próbái. Szombaton a nézők újabb tíz produkciót láthatnak majd. Szinpadra áll pédául Szabó Ádám is, aki egy romantikus számmal mutatkozik be a Dalban.

Ismert előadók is fellépnek szombat este: Dér Heni ezúttal egy érzelmes számot énekel majd el.

A zsűri szavazatai alapján most is öten jutnak tovább. Az pedig, hogy ki lesz a hatodik továbbjutó, kizárólag a nézők szavazatai alapján dől majd el. A Dal következő elődöntője szombaton 20 óra 25 perctő látható az M1-en és a Duna World-ön.