Vártnál jobban nő a Nokia nyeresége

Az elemzők által vártnál jobban nőtt a finn Nokia hálózati berendezések üzletágának nyeresége a tavalyi utolsó negyedévben a vállalat csütörtökön közzétett beszámolója szerint.

A Nokia fő üzletága, a hálózati berendezések 470 millió eurós üzemi nyereséget ért el a december végéig tartó három hónapban. A Reuters hírügynökség által kérdezett elemzők 415 millió eurós eredményt vártak. A harmadik negyedévben 397 millió eurót tett ki az üzletág nyeresége.

Az Ericsson és a Huawei után a harmadik legnagyobb távközlési hálózati berendezésgyártó cég értékesítési árbevétele 9 százalékkal, 3,8 milliárd euróra nőtt a negyedik negyedévben éves összehasonlításban. A hálózati berendezés üzletág üzleti eredmény kulcsa a harmadik negyedévben 14 százalékra emelkedett az elemzők által várt 12,4 százalékkal szemben.

A Nokia szerint a jó eredmény az észak-amerikai és kínai 4G hálózatok kiépítésének köszönhető.

A finn távközlési óriáscég tavaly 7,2 milliárd dollárért eladta a Microsoftnak évek óta veszteséges mobiltelefon gyártó üzletágát, hogy ezentúl a hálózati berendezésekre, a navigációs és a szabadalmi üzletágra koncentrálhasson.