Kiemelt jelentőségűvé nyilvánították a Tokaj Kereskedőház fejlesztésével összefüggő hatósági ügyeket

Nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűvé nyilvánította a kormány a Tokaj Kereskedőház Zrt. telephelyeinek fejlesztésével összefüggő közigazgatási hatósági ügyeket - az erről szóló kormányrendelet csütörtökön jelent meg a Magyar Közlönyben.

A hatósági ügyek a Tolcsva, Szegi és Szegilong községek területén megvalósítandó beruházásokkal függenek össze. A kormányrendelet szerint a fejlesztésekkel összefüggőnek kell tekinteni mindazokat a közigazgatási hatósági eljárásokat, amelyek a beruházások megvalósításához és használatbavételéhez szükségesek, abban az esetben is, ha azok más ingatlant is érintenek.

A rendelet mellékleteiben a kormány kijelölte az ügyekben eljáró hatóságokat, illetve szakhatóságokat, az ügyek koordinációjára pedig a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízottat. A kormányrendelet szerint a beruházásokkal összefüggésben nem kell építészeti-műszaki tervtanácsi véleményt beszerezni.

A rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba, rendelkezéseit a hatálybalépéskor folyamatban lévő ügyekben is alkalmazni kell.