Ez aztán a coming out - 82 évesen vallotta be a színész

Az Oscar-díjas amerikai színészlegenda nyilvánosan is vállalja másságát.

"Nem szeretem a címkéket, de ha már címkézni kell, akkor meleg férfi vagyok" - mondta a People magazinnak a nagyvilágban leginkább a Kabaré című kultikus musical ördögire formált konferansziéjaként ismert színész, Joel Grey.

Grey 24 éven át élt házasságban Jo Wilder színésznővel, két gyerekük született, James nevű fia, aki konyhafőnökként boldogul, és lánya, Jennifer Grey, aki maga is színésznő, és Patrick Swayze partnereként a női főszerepet játszotta a Dirty Dancing - Piszkos Tánc című 1987-es zenés filmben.

A Kabaré című Broadway-musical konferansziéjaként Joel Grey 1967-ben nyerte el az amerikai színházi szakma legrangosabb elismerését, a Tony-díjat, 1973-ben pedig ugyanezen szerep filmbeli változatáért a legjobb férfi mellékszereplőnek járó Golden Globe- és az Oscar-díjat.

New York, 2013. április 21. Joel Grey amerikai színész és lánya, Jennifer Grey amerikai színésznő, a Dirty Dancing film sztárja a Trust Me című film bemutatóján a Tribeca Filmfesztiválon New Yorkban 2013. április 20-án. (MTI/EPA/Peter Foley)

New York, 2013. április 21.
Joel Grey amerikai színész és lánya, Jennifer Grey amerikai színésznő, a Dirty Dancing film sztárja a Trust Me című film bemutatóján a Tribeca Filmfesztiválon New Yorkban 2013. április 20-án. (MTI/EPA/Peter Foley)



Grey elmondta a társasági magazinnak, hogy családja tisztában volt titkával, ő azonban a tágabb nyilvánosság előtt nem merte felvállalni másságát, mert fiatalkorában, eszmélkedése idején még börtönnel sújtották a melegeket szűkebb hazájában, Ohióban. "Idő kellett hozzá, hogy felvállaljam a másik részét annak, ami mindig is voltam" - jelentette ki.

Lánya örömét fejezte ki, hogy apja már elég magabiztosnak érzi magát a kiálláshoz. "Saját magunk bármilyen későn, bármilyen idős korban való elfogadása, a végre hazugságok és féligazságok nélküli élet az igazi szabadság" - mondta Jennifer Grey a People-nek apja coming outjával kapcsolatban.

Joel Grey alapvetően Broadway-színész, de játszott számos mozifilmben és tévésorozatban is, legutóbb például a Doktor House-ban és A Grace Klinikában.