Hat és fél évre ítélték jogerősen a sógorát megszúró vésztői férfit

Jogerősen hat és fél év börtönbüntetéssel sújtotta szerdán a Szegedi Ítélőtábla azt a vésztői férfit, aki 2013 őszén mellkason szúrta testvére élettársát.

A táblabíróság emberölés bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek a jelenleg 47 esztendős férfit.

A vádlott lánytestvére és a későbbi sértett 2000-től éltek élettársi kapcsolatban, ám gyakoriak voltak köztük a veszekedések, és 2009-ben szétváltak. Három esztendő múltán, akkor ötéves gyerekük miatt, mégis újra összeköltöztek a nő által bérelt ingatlanban. Viszonyuk azonban feszült maradt, gyakoriak voltak köztük az anyagi természetű viták.
2013. október 8-án azzal kereste meg az asszony a testvérét, hogy "nem bírja tovább a sértettel, ki akarja rakni a házból". A vádlott - aki jelentős mennyiségű alkoholt fogyasztott - és a testvére megállapodtak, megpróbálják végleges távozásra bírni a sértettet. Elmentek a házba, a vádlott egy kést is magával vitt.

A sértett este 7 körül ért haza, és amikor fel akarta kapcsolni a villanyt, a vádlott a késsel nagy erővel mellkason döfte, majd miközben megöléssel fenyegette, még négyszer megpróbálta megszúrni.

A sértett végül kimenekült a házból, majd ő és a vádlott is bejelentést tett a rendőrségen. A sértettet mentő szállította kórházba, és megműtötték.

A sértett megbocsátott a vádlottnak, aki az eljárás során azzal mentegetőzött, hogy a sógora mozdulatát félreértve azt hitte, a férfi meg akarja ütni, ezért védekezésképpen szúrta meg.

A táblabíróság döntésével helybenhagyta az első fokon eljáró Gyulai Törvényszék ítéletének a vádlott bűnösségére és a büntetés mértékére vonatkozó részét.