Lövések érték az emírségek egy utasszállító repülőgépét

Lövések érték a Flydubai fapados légitársaság egy utasszállító repülőgépét hétfő este leszállás közben a bagdadi nemzetközi repülőtéren - közölte kedden az egyesült arab emírségekbeli társaság szóvivője. A gép gond nélkül landolt, az utasok közül ketten ugyan könnyebben megsérültek, de egyikük sem kért orvosi ellátást.

Egy repülésügyi és egy biztonsági tisztviselő elmondása szerint három vagy négy lövedék találta el a gép törzsét. Azt egyelőre nem tudták megállapítani, ki és honnan adta le a lövéseket. A dubaji cég szóvivője annyit mondott, hogy "kis kaliberű lövedékek nyomai láthatók a Flydubai FZ215-ös járatának törzsén".

Az incidens után az emirátusok polgári repülésügyi hatósága úgy döntött, hogy felfüggeszti az ország négy légi közlekedési vállalata utasszállítóinak indítását az iraki fővárosba: egyelőre nem indulnak Bagdadba a flydubai, az Emirates Airlines, az Etihad Airways és az Air Arabia gépei. Hétfő este rövid időre Irak is felfüggesztette a légi forgalmat, de kedd reggelre már szinte teljesen helyreállt a forgalmi rend - közölte az idézett repülésügyi illetékes.