Én egy idióta vagyok! - kért elnézést a megrendült színész

A színész most nem győz elnézést kérni elfogadhatatlan viselkedéséért.

Benedict Cumberbatch-ről az ember tényleg nem gondolná, hogy idióta. Még akkor sem, ha ezt nem más, mint maga az érintett állítja kissé szemlesütve. Cumberbatchről egy igazi, fess angol úriember juthat mindössze az eszünkbe, aki régimódi felfogással képes udvarolni szíve hölgyének, s annak kezét az édesany,ától kéri meg. (No jó,  egy kis apróság, egy kis szöszmösz azért árnyalhatja ezt a képet is: amennyiben az ifjú pár nem igyekszik az esküvővel, úgy Sophie Hunter házasságon kívül hozza világra első közös gyermeküket. )

Sophie Hunter és Benedict Cumberbatch. Fotó: Rex Features

Sophie Hunter és Benedict Cumberbatch. Fotó: Rex Features



Cumberbatch tehát váltig hajtogatja, hogy idióta. Ráadásul írásban teszi, ami azért még erőteljesebben hat. Történt ugyanis, hogy az angol színész egy amerikai talk show-ban, Tavis Smiley műsorában épp azt fejtegette, hogy a fekete színészek eredményesebben építhetnek karriert az Egyesült Államokban, mint Angliában. Ebben a mondatba csúszott a hiba: Cumberbatch színes bőrűeknek nevezte a feketéket. A műsorvezető - aki maga is fekete bőrű - szemrebbenés nélkül fogadta a színész ma már rasszistának ható jelzőjét, nem javította ki beszélgetőtársát.

Munkában: Mr. Holmes és Mr. Watson Fotó: Flynet Pictures

Shelock Holmesként a stílusa tökéletes. (Fotó: Flynet Pictures)



A műsor után azonnali internet támadás indult Cumberbatch ellen, mondván, valaki felvilágosíthatná "ezt az angolt", hogy színes bőrűnek nevezni valakit, az tömény gyűlölet és rasszizmus. Nos, a színész ezután kért elnézést minden érintettől, mint mondta, nincs magyarázat arra, amit mondott, ha csak az nem, hogy ő valójában egy igazi idióta...