Ötmilliárdos közbeszerzést nyert a Rába

Ötmilliárd forint értékben gyárt és szállít katasztrófavédelmi eszközökhöz alvázakat a Rába Jármű Gyártó és Kereskedelmi Kft. a BM Heros Javító, Gyártó, Szolgáltató és Kereskedelmi Zrt. számára - az erről szóló tájékoztatás a hétfői Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

A tájékoztató szerint négykerék meghajtású, legalább 16 tonna megengedett össztömegű, 210 kilowatt motorteljesítményű, RAL-3000, a Heros Aquadux-X 4000 felépítmény méreteihez illeszkedő alvázakat gyárt és szállít a Rába.

A budapesti székhelyű BM Heros Zrt. katasztrófavédelmi eszközök gyártásával és javításával foglalkozik, az új eszközök alvázainak gyártásához nyílt közbeszerzési eljárást indított.

A Rába Jármű Gyártó és Kereskedelmi Kft. a Rába Járműipari Holding Nyrt. vállalatcsoportja, a Rába Járműalkatrész Gyártó és Kereskedelmi Kft. valamint a Rába Futóm Kft. mellett működik. Mindhárom stratégiai üzletág haszongépjárművekhez, mezőgazdasági erőgépekhez és földmunkagépekhez kifejlesztett futóműveket és alkatrészeket, haszon- és személygépjárművekhez alkatrészeket, illetve speciális járműveket gyárt.

A nyilvánosan működő részvénytársaság legutóbbi tájékoztatása szerint 2014 első háromnegyed évében 2,4 százalékkal, 33,9 milliárd forintra csökkent a konszolidált árbevétele, míg a 2,13 milliárdos EBITDA (kamatfizetés, adózás és amortizáció előtti eredmény) 47,6 százalékkal maradt el az előző év első kilenc hónapjában elérttől.

A nyilvános cégadatok szerint a BM Heros Javító, Gyártó, Szolgáltató és Kereskedelmi Zrt. 2013-as árbevétele mintegy 4,8 milliárd forintot tett ki, több mint kétszerese volt az előző évinek. Adózott eredménye 6,3 millió forint volt, feleannyi mint egy évvel korábban.