OKF: a Dunántúlon téli útviszonyokra kell számítani

A dunántúli megyékben havazás és helyenként hófúvás nehezíti a közlekedést, az érintett területek útjain lassú a haladás, folyamatosak a balesetek, az árokba csúszások - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság délelőtt az MTI-t.

Az érintett területekről folyamatosan érkeznek a bejelentések a katasztrófavédelem műveletirányítási központjaiba, jellemzően árokba csúszott kamionokról és személygépjárművekről - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Mint írták, a meteorológiai előrejelzések szerint a Dunántúlon a helyenként viharos lökésekkel kísért északi, északnyugati szél a számottevő hóval borított tájakon hófúvást okoz: Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Veszprém megyében magas hótorlaszok is létrejöhetnek.

Több útszakaszt érintően már korlátozásokat is bevezettek a közlekedők biztonsága érdekében. Az OKF azt javasolja, hogy aki teheti, ne induljon útnak a leginkább érintett területeken, ha mégis, akkor csak megfelelően felkészített gépjárművel.

A balesetekről, korlátozásokról és a meteorológiai riasztásokról a nap 24 órájában értesítést kaphatnak ingyenes, okostelefonra készített "VÉSZ" alkalmazás segítségével, illetve az utinform.hu és a met.hu honlapokon - olvasható a közleményben.