CES: megadják a prémium minőség szabványait

Vezető hollywoodi stúdiók, szórakoztatóelektronikai készülékek gyártói, tartalomszolgáltatók, filmgyártók és technológiai vállalatok jelentették be az UHD Alliance létrehozását.

Céljuk, hogy új szabványokat határozzanak meg a képi szórakoztatás világának következő generációs fejlesztéseihez, s ezzel segítsék a videotechnológiák innovációját, beleértve a 4K és az ennél nagyobb felbontású, nagyobb dinamikatartományú, szélesebb színskálával rendelkező és lenyűgöző 3D térhatású audiomegoldásokat.

Az UHD Alliance létrehozásakor a fogyasztó volt a figyelem középpontjában: a szövetség prémium kategóriás ultranagy felbontású tartalmakról és eszközökről nyújt tájékoztatást a minőségi otthoni szórakoztatáshoz. A szövetség arra is figyel, hogy tökéletesen illeszkedő, integrált és csúcsminőségű UHD-környezetet lehessen nyújtani a fogyasztóknak a rendszer minden elemére vonatkozóan. A prémium kategóriás UHD-tartalmakat és -eszközöket szembeötlően fogják jelölni, így a vásárlók a boltban is könnyen felismerhetik őket.

A szövetséget olyan globális nagyvállalatok hozták létre, mint például a Samsung Electronics Co., a DIRECTV, a Dolby, az LG Electronics Inc., a Netflix, a Panasonic Corporation, Ltd., a Sharp Corporation, a Sony Visual Product Inc., a Technicolor, a Walt Disney Studios, a Twentieth Century Fox és a Warner Bros. Entertainment.

Az UHD Alliance garantálja, hogy a folyamat valamennyi eleme – kezdve a gyártástól, a forgalmazáson és a tartalomfogyasztáson át egészen az eszközök lejátszási képességéig – megfeleljen a prémium kategóriás szabvány követelményeinek. A következő hónapokban a társulás azon fog dolgozni, hogy olyan technológiai tervet dolgozzon ki, amely elősegíti az UHD-technológia gyors fejlődését világszerte.
Az UHD Alliance vezető filmstúdiók, televíziós szolgáltatók, tartalomszolgáltatók, filmgyártók és technológiai vállalatok globális szövetsége, amely azt a célt tűzte ki, hogy egységes kritériumokat határozzon meg a prémium kategóriás UHD-rendszerekhez – az eszközöktől kezdve a különféle tartalmakig bezárólag, beleértve az olyan új generációs funkciókat is, mint például a 4K felbontás, a magas dinamikatartomány, a széles színskála, a magas képfrissítési arány és a térbeli hangzás.