Majdnem félmilliárd forintért eladó a Miami Vice-ban használt Ferrari

Egy internetes oldalon 1,75 millió dollárért (456 millió forintért) kínálnak megvételre egy 1968-as évjáratú fehér Ferrari Testarossát, amellyel az 1980-as évek nagysikerű akciósorozatának két főhőse, James "Sonny" Crockett (Don Johnson) és Ricardo "Rico Tubbs (Philip Michael Thomas) nyomozó száguldozott a floridai utakon.

A legendás autót az eBay árverési portálon árulja egy dél-floridai zálogház és autókölcsönző. A luxus sportkocsit két éve vásárolták egy magánszemélytől, akinek 1991-ben adta el a sorozat producere.

A 25 ezer 750 kilométert futott, végig garázsban tartott autót a beépített Motorola-telefonnal kínálják, amelyet a zsarupáros használt az NBC csatornán 1984 és 1989 között futó krimisorozatban.

A forgatásokon eredetileg egy Ferrari-utánzatot használtak a látványos jelenetekhez, ám amikor az olasz sportkocsigyár alapítója, Enzo Ferrari megtudta, hogy Florida napsütötte, pálmafák szegélyezte útjain csak egy másolat furikázik, felszólította a filmstúdiót valódi Ferrari használatára. A producerek végül beszereztek két fekete 12-hengeres Testarossát, amelyeket később átfestettek fehérre.

A másik Miami Vice-féle Ferrari egy dél-floridai gyűjtő birtokában van.

Az eladásra kínált példányra január 7-ig lehet licitálni.