Túlélt 11 napot egy apa két gyerekével az elhagyatott vidéken

A 37 éves apa öt- és hétéves fiával sátorozni indult négy napra az ausztrál Expedition Nemzeti Parkba, és eltévedtek - jelentette a rendőrség.

Tizenegy napot élt túl egy apa két kisgyerekével az elhagyatott ausztrál vidéken, miután autójuk lerobbant.

Egy helyi gazda talált rájuk vasárnap. "Nagyon éhesek voltak, más bajuk nem volt. Nagyon megörültek, amikor megpillantottak" - mondta el Tom Wagner a helyi médiának hétfőn.

A 37 éves apa öt- és hétéves fiával sátorozni indult négy napra az ausztrál Expedition Nemzeti Parkba, és eltévedtek - jelentette a rendőrség. "Igen vad arra a vidék vagy négyszáz négyzetkilométeren" - hangoztatta Wagner.

A gazdának, amikor a három ember eltűnéséről hallott, eszébe jutott, hogy látott a közelben egy olyan autót, amilyenen a keresett apa és fiai utaztak. Vásárolt kekszet, kenyeret, gondoskodott vízről, és terepjáróján elindult a keresésükre. Az agyagos talajban friss keréknyomra bukkant, és azt követve hamarosan ráakadt a családra.

Hármuk életét a heves esők mentették meg. A rendőrség közlése szerint az apa tartályt helyezett el az autóra, abban gyűjtött esővizet. Csupán négy napra csomagolt élelmüket felélték, mire Wagner rájuk talált.