Elios Innovatív Zrt.: a jogszabályokat maradéktalanul betartjuk

Az Elios Innovatív Energetikai Zrt. mind a piaci, mind a közbeszerzési törvény hatálya alá tartozó tevékenységét a vonatkozó jogszabályok maradéktalan megtartásával végzi, ideértve az egyes sajtócikkekben megjelölt eljárásokat - közölte a cég vezérigazgatója hétfőn az MTI-vel.

Sájer Gábor azt követően adott ki közleményt, hogy az elmúlt napokban a sajtóban azzal vádolták meg a céget, "kétségbe vonják munkájának tisztaságát, becsületességét és szakmaiságát".

Közölte, az egyes írásokban a valóságnak nem megfelelő állítások, továbbá a személyekről közölt "valósággal nem egyező tények tekintetében megindítják a szükséges jogi eljárásokat".

Vasárnap Schiffer András, az LMP társelnöke egy sajtótájékoztatón azt közölte, feljelentést tesznek ismeretlen tettes ellen négy közbeszerzési pályázat ügyében, amelyeken Tiborcz István, Orbán Viktor miniszterelnök veje tulajdonában álló cég nyert.

Az ellenzéki politikus az átlátszó.hu szombaton megjelent cikkére hivatkozva elmondta: az Elios Innovatív Zrt., illetve annak jogelődje, amelynek jelenleg Tiborcz István a tulajdonosa, összesen 1,2 milliárd forint értékben nyert közbeszerzési pályázatokon úgy, hogy a pályázati dokumentáció elkészítésében részt vett a Sistrade Kft. Ez az a cég, amelynek Hamar Endre a tulajdonosa, akitől Tiborcz István az idén vásárolta vissza az Eliosban meglévő részesedését - mondta.

Sájer Gábor erre utalva emlékeztetett rá, hogy a cég 2010 óta energetikai tárgyú projekteket valósít meg, és a nevezett, közvilágítási ágazatban a közép-európai régió egyik meghatározó társasága szakmai munkája alapján.

Közölte, a cég tevékenységét a vonatkozó jogszabályok maradéktalan megtartásával végzi, ezért szerinte "érthetetlen és rosszindulatú az a megközelítés, hogy ha egy cégnek bármiféle köze van a miniszterelnök bármely rokonához, kétségbe vonják munkájának tisztaságát, becsületességét és szakmaiságát".