Csak a külcsín érdekelte a zsűrit

Nemzetközi csomagolási nagydíjat kapott egy magyar cukrász Sissi királynénak emléket állító termékcsaládjával.

Csomagolási nagydíjat kapott Gábor Sándor dombóvári cukrász csokoládé termékcsaládjával a szakmai Barcelonában megrendezett világversenyén. A kézműves műhely tulajdonosa a legnagyobb csokoládégyártókkal versenyezve szerezte meg az elismerést.
Nemzetközi csomagolási nagydíjat nyert egy magyar cukrász - Hajnal-táj

A Csomagolási Világszövetség szervezte megméretésen a mester egy Sissi királynénak emléket állító, arcképével díszített sorozattal indult, amelyben virágkosarat és a Mátyás-templomot formázó doboz is van. A tartalmuk kandírozott ibolyaszirommal ízesített csokoládé. Az egyes csomagolásokon  az ibolya és a sárgabarack színei a meghatározóak, minthogy mindkettő a királyné kedvencei közé tartozott.

A Barcelonában elnyert World Star-díj olyan a csomagolószakmában, mint a filmeseknél az Oscar-díj – mondta a cukrász. Hozzátette: a bírálók csak a csomagolást nézték, a csokoládéval nem foglalkoztak, szempontjaik közé tartozott, hogy mennyire korszerű, környezetbarát a felhasznált anyag, milyen a dobozok kinézete, illetve, hogy mennyire fejezi ki a külső az eladni kívánt különleges, magas minőségű terméket – mondta a Hajnal-tájban Gábor Sándor dombóvári cukrász.

Kapcsolódó tartalom