Az MTVA együttműködést ajánl az internetről szóló nemzeti konzultációban

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) felajánlja együttműködését az internethasználatról és digitális fejlesztésekről szóló, jövő év elejére tervezett nemzeti konzultációban.

Szabó László Zsolt, az MTVA vezérigazgatója hétfőn levelet írt a kormány "internetkon" néven elindítandó konzultáció felelősének, Deutsch Tamás európai parlamenti képviselőnek, a levelet az MTI-hez is eljuttatták.

A vezérigazgató azt írta a fideszes EP-képviselőnek, az MTVA rendkívül fontosnak tartja a nemzeti konzultációt, és bízik abban, hogy "az együttműködés eredményeként olyan rendszer kialakítása válik lehetővé a kormány számára, ami a legtöbb magyar ember véleményét tükrözi".

A közszolgálati média, amely hazánk legnagyobb és legtöbb embert elérő televíziós, rádiós és online területet is lefedő médiavállalata, elkötelezett a digitális fejlődés mellett. Annak érdekében, hogy minél több magyar ember véleménye megjelenjen a konzultáció során, felajánljuk együttműködési szándékunkat az Ön által vezetett folyamat számára - áll Szabó László Zsolt levelében.

Deutsch Tamás november 6-án egy balatonfüredi sajtótájékoztatón azt mondta: az internettel kapcsolatos nemzeti konzultáció január közepére összeálló kérdései azt hivatottak majd körüljárni, hogy az internetfelhasználók hogyan tudják minél szabadabban, minél többen és minél olcsóbban használni a világhálót.

Az EP-képviselő azt mondta, hogy már a konzultáció előkészítése során is számítanak mindenkinek a véleményére, amelyeket a legkülönfélébb online felületeken várnak. Hozzátette: az így összegyűjtött témákból állítják majd össze január közepére a nemzeti konzultáció kérdéseit.

Deutsch Tamás azt is mondta, a nemzeti konzultáció legfontosabb szereplői a fiatalok lesznek, akiknek a véleményére kiemelten számítanak.