Nem maradnak ebéd nélkül a rászoruló gyerekek Zuglóban

Mintegy egymillió forintból, a polgármester keretéből biztosítanak Zuglóban a szegény családokban élő gyermekeknek a téli szünet alatt meleg ételt - közölte a Párbeszéd Magyarországért két politikusa vasárnap.

Szabó Rebeka, Zugló alpolgármestere, a PM elnökségi tagja és Szabó Tímea független országgyűlési képviselő, a PM társelnöke közleményben az írta, amíg a Fidesz-KDNP a parlamentben indoklás nélkül leszavazta Szabó Tímea költségvetési módosító javaslatát, amely 3 milliárd forintból biztosította volna, hogy az éhező gyerekek a téli szünetben is meleg ételhez jussanak, a Zuglói Önkormányzat megoldotta a feladatot.

Szabó Rebeka közölte: a kerületben mintegy 130 gyerek igényelt a téli szünetben étkezést, az iskolák és óvodák körülbelül kétharmadából. Hozzátette: az adagokat a zuglói Szociális Gondozó Szolgálat segítségével, az ő helyiségeikben vehetik majd át az érintettek a szünidő legtöbb napján, az ünnepnapokra pedig melegétel-konzerveket biztosítanak.

Szabó Tímea rámutatott: a 16 napos téli szünet 600 ezer magyar gyermek számára 16 nap nélkülözést jelent. Hozzátette: a gyermekéhezés Magyarország legnagyobb szégyene, ezért nem adhatják fel a harcot, hogy megváltoztassák ezt a helyzetet, és felszámolják "a fideszes Gucci-demokráciát".