A Hobbit-trilógia befejező része lemosta a konkurenciát a hét végén

Valósággal lesöpörte a színről a konkurenciát A Hobbit: Az öt sereg csatája című amerikai-új-zélandi fantasy, amelyre vetítésének első öt napja alatt 90,6 millió értékben - a vártnál 10 millió dollárral többért - váltottak belépőjegyet az észak-amerikai mozinézők.

Peter Jackson Hobbit-trilógiájának befejező részét - Martin Freemannel a főszerepben - a szokásosnál két nappal korábban, már szerdán játszani kezdték a mozik, az összbevételből 56,2 millió dollár keletkezett a szokásos háromnapos hétvégi periódusban.

A hétvége egy másik premierfilmje, az Éjszaka a múzeumban - A fáraó titka című amerikai családi kalandfilm végzett a második helyen 17,3 millió dollárra becsült bevétellel. Az Éjszaka a múzeum 3-ban látható az augusztusban elhunyt Robin Williams utolsó filmes alakítása Teddy Roosevelt szerepében. Az éjjeliőrt Ben Stiller alakítja.

Az Annie című vígjáték, egy árva lányról szóló 1977-es Broadway-musical modern filmváltozata 16,3 millió dollárt hozott, annak ellenére, hogy hackerek feltörték a Sony számítógépes rendszerét és a Quvenzhane Wallis főszereplésével forgatott filmet három hete feltették kalózportálokra.

Ridley Scott Exodus: Istenek és királyok című, Mózes történetét feldolgozó filmje 8,1 millió dollárral a negyedik helyre csúszott vissza az elmúlt hét végén, míg az Oscar-díjas Jennifer Lawrence főszereplésével forgatott Az éhezők viadala - A kiválasztott 1. rész, amely három héten át vezette a toplistát, az ötödik helyre szorult 7,8 milliós bevétellel.