Elloptak több mint egymillió bankkártyaadatot

Nagyszabású adathalászatról számolt be a Staples irodaszer-üzletlánc, az amerikai cég tájékoztatása szerint hozzávetőleg 1,16 millió ügyfelének bankkártya-adatait lopták el internetes kalózók július és szeptember között. A vállalat pénteki tájékoztatása szerint egyelőre nem tudni, ki állt a kibertámadás mögött.

A vizsgálatból kiderült, hogy a Staples 1400 üzletéből 115-öt érintett az adatlopás. A vállalat felszólította azon ügyfeleit, akik az említett időszakban vásároltak az üzletekben, hogy ellenőrizzék számlakivonataikat, és értesítsék pénzintézetüket.

A Staples-ügy a legfrissebb az amerikai nagyvállalatok elleni hackertámadások sorában. A Home Depot és a Target még sokkal erősebb támadást szenvedett el az idén, és hackerek áldozata lett a nyáron a JPMorgan nagybank is.

Szakemberek a Sony Pictures filmstúdiót ért kibertámadással kapcsolatban arra figyelmeztettek, hogy további akciók várhatók amerikai cégóriások ellen, mert ezek az utóbbi időben nem fektettek nagy hangsúlyt a megfelelő védelemre.