Májusban lehet jogerős ítélet a romagyilkosságok ügyében

Április 15-re tűzte ki a Fővárosi Ítélőtábla a négy nem jogerősen elítélt elkövető fellebbviteli tárgyalását - írja a Népszabadság. Az ügyben három vádlottat első fokon életfogytig tartó fegyházra ítéltek, a negyedrendű vádlott 13 évet kapott, de itt a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség súlyosítását indítványoz.

Április 15-re tűzte ki a Fővárosi Ítélőtábla a 2008-2009-es romagyilkosságok négy nem jogerősen elítélt elkövetőjének fellebbviteli tárgyalását - írta pénteki számában a Népszabadság. Az előzetes tervek szerint a táblabíróság öt bíróból álló tanácsa kétnaponta ülésezik majd, és május 8-án hirdetik ki a jogerős ítéletet - közölte a lap.

A Népszabadság felidézte: a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a negyedrendű vádlott esetében az első fokon kiszabott 13 év fegyházbüntetés súlyosítását indítványozta a táblabíróságnak. Indoklásuk szerint a katonai elhárítás egykori ügynökének lehetősége lett volna legalább egy, de akár két gyilkosságot is megakadályozni, ha tájékoztatta volna egykori tartótisztjét vagy a rendőrséget arról, hogy az általa korábban, még az elhárítás ügynökeként megfigyelt társaság nem fácánra, hanem emberekre jár vadászni.

A lap érdeklődésére a főügyészségen nem kívántak részletekbe bocsátkozni arról, mekkora büntetést tartanának helyénvalónak. A másik három vádlottat első fokon életfogytig tartó fegyházra ítélték.