Ismét rakétát lőttek ki izraeli területre a Gázai övezetből

A Gázai övezetből kilőtt rakéta csapódott be pénteken Izrael déli részén - közölte az izraeli hadsereg.

Az elmúlt három hónapban ez volt az első rakétatámadás a Hamász radikális palesztin szervezet irányítása alatt álló Gázai övezetből izraeli terület ellen.

A rakéta egy beépítetlen területen ért földet Eskól térségében, nem sérült meg senki és anyagi kár sem keletkezett - közölték izraeli biztonsági illetékesek.

Ugyancsak pénteken összetűzések voltak palesztin tüntetők és az izraeli biztonsági erők között annál a ciszjordániai katonai ellenőrző pontnál, ahol tíz nappal korábban életét vesztette Zijád Abu Ein palesztin vezető, miközben - szintén tüntető palesztinok élén - összetűzésbe keveredett izraeli katonákkal.

Eközben az izraeli hadsereg a karácsonyi ünnepek közeledtével pénteken megkezdte az utazási korlátozások enyhítését a Gázai övezetben és a Ciszjordániában élő palesztin keresztények számára. Idén 700 utazási engedélyt adtak ki gázai övezeti lakosoknak Izraelbe, Ciszjordániába és Jordániába. Ezen felül 500 engedélyt adnak ki ciszjordániai keresztények számára arra a célra, hogy meglátogathassák a Gázai övezetben élő családtagjaikat.