Deutsch: Az internetadó halott, és soha nem fog feltámadni

Nagyobb hangsúlyt helyezne a digitális oktatásra a Nemzeti Digitális Konzultáció keretében az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ). Az internet ismerete és a digitális tudás alapvető záloga Magyarország gazdasági versenyképességének - mondta Laufer Tamás, a szövetség elnöke Budapesten sajtótájékoztatón.

Hozzátette: az internet ismerete és a digitális eszközök helyes és széles körű használata alapelvárás a munkavállalókkal szemben, hozzájárul a munkahelyek számának növeléséhez, a gazdasági eredmények javulásához.

Deutsch Tamás néppárti európai parlamenti képviselő a nemzeti konzultáció előkészítéséről szóló péntek délelőtti egyeztetést követően a sajtótájékoztatón elmondta, nincs a kormánynak újabb elképzelése az internetadóra vonatkozóan, az internetadó halott, és soha nem fog feltámadni.

Deutsch Tamás, a nemzeti konzultáció tartalmi kérdéseiért és az egyeztetések lebonyolításáért felelős néppárti európai parlamenti képviselő beszél az informatikai szakmai szervezetekkel az internetről szóló nemzeti konzultáció előkészítéséről folytatott egyeztetést követően tartott sajtótájékoztatón Budapesten 2014. december 19-én. Balra Soltész Attila, az Informatika a Társadalomért Egyesület elnöke. MTI Fotó: Mohai Balázs

Deutsch Tamás, a nemzeti konzultáció tartalmi kérdéseiért és az egyeztetések lebonyolításáért felelős néppárti európai parlamenti képviselő beszél az informatikai szakmai szervezetekkel az internetről szóló nemzeti konzultáció előkészítéséről folytatott egyeztetést követően tartott sajtótájékoztatón Budapesten 2014. december 19-én. Balra Soltész Attila, az Informatika a Társadalomért Egyesület elnöke.
MTI Fotó: Mohai Balázs