Virtuózok: pénteken kiderül, ki nyeri a 12 milliót

Pénteken este, 20:20 perctől az M1 műsorán, a Virtuózok Fináléjában kiderül, ki lesz az „abszolút fődíjas”, aki eddigi nyereményén, a saját lemezfelvételen és az amerikai fellépésen túl 12 millió forinttal is gazdagodhat. Ezúttal a néző dönt: szavazni az ingyenesen letölthető Virtuózok mobilapplikációval, vagy SMS-ben lehet.

Péntek este derül ki, hogy ki nyeri a közmédia Virtuózok című komolyzenei tehetségkutató műsorának fődíját: a korcsoportok három győztese közül azé lesz a 12 millió forint, aki a legtöbb közönségszavazatot kapja - közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA).

A Virtuózok fináléját pénteken este 20.20 perctől az M1 műsorán láthatják a nézők, akik az ingyenesen letölthető Virtuózok mobilapplikációval vagy SMS-ben szavazhatnak. Voksolni a három korcsoport győztesére - a kicsiknél Boros Misi zongoristára, a tininél Lugosi Dániel Ali klarinétosra, a nagyoknál pedig Gyöngyösi Ivett zongoristára - lehet. Az érdeklődők a www.mediaklikk.hu/virtuozok oldalon találják meg a szavazáshoz szükséges kódokat és telefonszámokat, valamint le is tudják onnan tölteni a mobilapplikációt.

A péntek esti élő műsorban fellép a világhírű hegedűművész, Alexander Markov, aki a kilenc döntőssel ad elő egy produkciót. Az orosz származású amerikai művész pályakezdőként aranyérmet nyert a Paganini-versenyen, Yehudi Menuhin szerint pedig az egyik legbriliánsabb és legmuzikálisabb hegedűs mindazok közül, akiket ismer. Alexander Markov mellett Bogányi Gergely és Héja Domonkos vezényletével a Győri Filharmonikus Zenekar is látható és hallható lesz a műsorban.

A finálét egy nagyszabású gálaest követi szombaton a SYMA csarnokban. Az eseményen a Virtuózok zsűritagjai - Miklósa Erika, Szenthelyi Miklós és Kesselyák Gergő - is színpadra lépnek, de újra láthatják majd az érdeklődők a műsor ifjú tehetségeit is, ugyanis az összes középdöntős versenyző szerepet kap a gálán. Visszatér Magyarországra a 2 Cellos is, akik a Virtuózok középdöntőjében a kicsik korcsoportját mentorálták.