Simicskó: A kormány támogatná Budapest indulását az olimpiáért

A kormányzat azon van, hogy biztosítsa egy leendő budapesti olimpia hátterét, ezért Magyarország egyre rangosabb világversenyeknek adhat otthon. A 2021-es vizes világbajnokság fontos lépés az olimpia felé – mondta Simicskó István sportért felelős államtitkár.

Jogos igény lenne a magyar emberek, a magyar sport részéről, hogy Budapest megpályázza az olimpiát, a magyar kormány sportbarát, és mögötte állna egy ilyen javaslatnak – mondta a 180 percben Simicskó István sportért felelős államtitkár.

Hozzátette: a kormányzat azon van, hogy biztosítsa a feltételeket, a hátteret, ezért Magyarország egyre rangosabb világversenyeknek adhat otthon, például a 2021-es vizes világbajnokságnak. Ez fontos lépés az olimpia felé, olyan építőelem, amellyel az ország fokozatosan bizonyítja a világnak, hogy egyre komolyabb versenyek megrendezésére képes – fogalmazott.
Simicskó István sportért felelős államtitkár egy budapesti olimpiáról - 180 perc

A politikus a Kossuth Rádió műsorában emlékeztetett rá, hogy az olimpiai karta alapján a pályázás az adott ország nemzeti olimpiai bizottságának a hatásköre. A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) februári közgyűlésén dönthet arról, hogy be kívánja-e adni a pályázatot vagy sem – fogalmazott.

Simicskó István hangsúlyozta, hogy a magyar igazi sportnemzet, az ország 486 éremmel a nyolcadik helyen áll a nemzetközi eredményességi listán. Az első tíz helyen álló nemzet közül már mindegyik rendezett olimpiát, csak Magyarország nem – tette hozzá.

Az államtitkár szerint a nemzeti önbecsülés tekintetében is sok-sok örömet jelentene egy budapesti olimpia megrendezése.