Együtt: Orbán állítsa vissza az ország iránti bizalmat!

Az Együtt - a Korszakváltók Pártja azt várja el Orbán Viktor miniszterelnöktől, hogy a csütörtökön kezdődő EU-csúcson állítsa helyre a Magyarország iránti bizalmat, és bizonyítsa be, hogy megbízható partnere nyugati szövetségeseinknek - mondta Hajdu Nóra, az ellenzéki párt elnökségi tagja budapesti sajtótájékoztatóján.

Az Együtt külügyi szakpolitikusa hangoztatta, hogy Brüsszelben egy 315 milliárd eurós gazdaságélénkítő csomagról fognak dönteni, a miniszterelnöknek pedig az lenne a kötelessége, hogy Magyarországot a csomag nyertesévé tegye. Magyarország partnerei szerinte azonban már elbizonytalanodtak Orbán Viktor szövetségesi hűségében, mert a miniszterelnök nem "a nyugati értékek mentén" képzeli el az ország jövőjét és folyamatosan távolítja az országot nyugati partnereitől.

A kormányfő európai politikai hagyományoktól egyre távolabb lévő, "torz államkoncepciója" már nemcsak a nyugati baloldalon "verte ki a biztosítékot", de konzervatív politikusok is felszólalnak ellene - mondta Hajdu Nóra, aki úgy értékelte: a súlyosbodó orosz gazdasági válság kérdőjelessé teszi a légvárnak bizonyuló keleti nyitást.