Az EU-ban Magyarországon bővült legjobban az építőipari termelés

A tagállamok közül a legnagyobb, 4 százalékos havi növekedést Magyarországon mérték, majd Hollandia következett 2,2 százalékos bővüléssel.

Magyarországon bővült a legjobban az építőipari termelés az unióban októberben havi és éves szinten is.

A még nem végleges adatok szerint októberben havi alapon 0,4 százalékkal nőtt az építőipari termelés az Európai Unióban (EU), miután szeptemberben 0,3 százalékkal csökkent - áll az EU statisztikai hivatala, az Eurostat csütörtöki közleményében.

A 18 tagállamból álló eurózónában októberben 1,3 százalékos növekedést jegyeztek fel a szeptemberi 1 százalékos esést követően. A tagállamok közül a legnagyobb, 4 százalékos havi növekedést Magyarországon mérték, majd Hollandia következett 2,2 százalékos bővüléssel. Az építőipari termelés Romániában csökkent a legjelentősebben, havi szinten 6,1 százalékkal, és Nagy-Britanniában, 2,2 százalékkal. Éves alapon számolva októberben az építőipari termelés 1,5 százalékkal nőtt az EU-ban és 1,4 százalékkal az euróövezetben.

Magyarország e tekintetben is éllovas volt, az építőipari termelés itt nőtt a legnagyobb mértékben, 15,8 százalékkal, míg a legnagyobb visszaesés Romániában volt, 11,3 százalékkal.