Rogán Antal: Bebizonyosodott, hogy nem álltam kapcsolatban Portik Tamással

Közleményben jelentette ki Rogán Antal, a Fidesz országgyűlési frakciójának vezetője, az V. kerület korábbi polgármestere, hogy egyértelműen kiderült, hazugság minden olyan állítás, amelyben megpróbálták összefüggésbe hozni Portik Tamással.

Rogán Antal keddi, az MTI-nek küldött közleményében kiemelte, sem ő, sem az általa vezetett önkormányzat soha, semmilyen módon nem állt üzleti kapcsolatban Portik Tamással.

A Demokratikus Koalíció december 3-i közleménye szerint Rogán Antal polgármestersége idején az V. kerületi önkormányzat töredék áron adott el egy frekventált helyen lévő üzlethelyiséget a maffiakörökben jól ismert Portik Tamás élettársának. Pápa Marianne, a Classic Immo Kft. tulajdonosa, akivel az V. kerületi önkormányzat üzleti kapcsolatban állt, kedden közleményben tudatta, hogy sem a múltban, sem jelenleg nem állt és nem áll élettársi kapcsolatban Portik Tamással.

Portik Tamás, az 1990-es évek olajügyleteivel kapcsolatba hozott Energol Rt. egykori igazgatója, a Prisztás József ellen 1996-ban elkövetett gyilkosság első fokon 11 év fegyházra ítélt vádlottja az Aranykéz utcai robbantás és a Fenyő-gyilkosság miatt folyó büntetőper egyik gyanúsítottja.

A Fidesz frakcióvezetője mindenki ellen, aki az elmúlt hetekben ezzel rágalmazta, pert indított vagy pert indít - írta. Ha a bíróság jó hírnév megsértése miatt kártérítést ítél meg neki, az összeget jótékony célra, a Dévény Anna Alapítványnak fogja felajánlani - olvasható a nyilatkozatban.

Az üggyel kapcsolatban keddi sajtótájékoztatóján Böröcz László (Fidesz-KDNP), Belváros-Lipótváros alpolgármestere utalt rá, sorra derülnek ki Juhász Péter (Együtt) állításairól, hogy valótlanságok, ezért a politikus méltatlan a választók képviseletére. Felidézte: korábban Juhász Péter az általa vélt összefüggésekről beszélt Portik Tamás és az V. kerületi önkormányzat vezetői között.

A politikus kijelentette: Juhász Péternek egyetlen célja van a nyilatkozataival, ez pedig "az V. kerület jelenlegi és volt vezetőinek lejáratása". Ez abból is látszik, hogy Juhász Péter "gyakorlatilag az önkormányzatban érdemi munkát nem folytat, kizárólag rágalmazással akar politikai tőkét kovácsolni magának" - tette hozzá.