Új elnök az Amerikai Kereskedelmi Kamara élén

Pongrácz Ferencet, az IBM üzletfejlesztésért felelős alelnökét választotta tizenötödik elnökének Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) - tájékoztatott a szervezet csütörtökön.

A közlemény szerint a 25. éves közgyűlésen szerdán Jádi Németh Andreát, a bpv Jádi Németh Ügyvédi Iroda ügyvezető partnerét választották a kamara második alelnökének.

Az igazgatótanácsba öt új tag került. Bársony Farkast, a GE Hungary Kft. ügyvezetőjét, Liam Crow-t, a FirstMed üzletfejlesztési managerét, Előd Beát, a Citi Service Center Budapest vezetőjét és Varga Krisztinát, a Hewlett-Packard regionális üzleti operációs igazgatóját választották be a tizenkét tagú testületbe. Juhos Andreát, a Lee Hecht Harrison Magyarország ügyvezetőjét második alkalommal választották meg egy újabb kétéves időszakra.

A hivatalos program mellett tizedik alkalommal adták át a Dr. Völgyes Iván emlékdíjat. Ezzel olyan egyéni életpályákat ismernek el, amelyek jelentősen hozzájárultak az amerikai-magyar befektetői kapcsolatok erősítéséhez.

A díjat az idén Garai Gábor tiszteletbeli konzul, befektetési tanácsadó, jogász kapta, aki az Egyesült Államokba irányuló befektetéseket segíti évek óta, így többek közt a LogMeIn indulásakor is jelen volt - olvasható a közleményben.